Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!!

In jos

Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!! Empty Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!!

Mesaj  Clara la data de Lun 21 Dec 2009 - 20:46

Predau in invatamantul primar. Am liceul pedagogic. Am absolvit in 2005 Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (profilul sociopsihopedagogie, specializarea psihologie) - 282 de credite, dintre care stric pe pedagogie 123 de credite (multe alte cursuri au legatura cu pedagogia sau comune cu cei care au absolvit numai pedagogia). In 2006 am absolvit masterul "Politici si management in educatie" - 1 an (60 credite), in total 342 credite.
Domnul Presedinte Traian Basescu a promulgat Legea 230 (Legea nr. 387 din 17 decembrie 2009), lege care trebuie sa apara in MO, in care apare functia de profesor pentru invatamant primar pentru absolventii unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata (PIPP nu a fost niciodata de lunga durata, deci nu se refera la el) in PROFILUL PEDAGOGIC sau a masterului in profilul postului. Se va schimba si salarizarea incepand cu 1 ianuarie 2010. Acesta este motivul pentru care va scriu - mai sunt cateva zile pana la 1 ianuarie 2010.
Intrebari:
1.Eu ma incadrez la functia de profesor pentru invatamant primar?
2. Care sunt institutiile de scurta sau lunga durata in profil pedagogic?
Va rog raspuns urgent! Ceea ce credeti dv. sau ceea ce stiti cu siguranta.
Sarbatori fericite!

Clara

Mesaje : 11
Data de înscriere : 27/05/2009

Sus In jos

Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!! Empty Re: Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!!

Mesaj  liviumarianpop la data de Joi 24 Dec 2009 - 7:55

dupa ce o sa avem legea in MO o sa stim cu exactitate raspunsul. Daca nu este suficient de clar o sa cerem explicatii de la MECI.
liviumarianpop
liviumarianpop
Admin

Mesaje : 1008
Data de înscriere : 29/11/2008
Varsta : 45
Localizare : Baia Mare Bucuresti

http://liviumarianpop.forumgratuit.ro

Sus In jos

Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!! Empty Legea 238 MO 0898, 22 dec. 09

Mesaj  Clara la data de Joi 24 Dec 2009 - 12:47

liviumarianpop a scris:dupa ce o sa avem legea in MO o sa stim cu exactitate raspunsul. Daca nu este suficient de clar o sa cerem explicatii de la MECI.

Legea nr. 387 din 17 decembrie 2009 - promulgata.
A aparut Legea 238 in M. Of. nr. 0898 din 22 Decembrie 2009.

Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 40/2009 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995 si a Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.

Art. II, punctul c) pentru functia de institutor - absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic,a liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea cu diploma a unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata ori de absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta ori de absolvirea cu diploma de licenta sau de absolvire, urmata de un curs specific in domeniul psihopedagogic si metodic; prevederile prezentei litere nu se aplica absolventilor de Pedagogia Invatamantului Prescolar si Primar, care beneficiaza de aplicarea prevederilor alin. (1), litera d).
La art. II, apare punctul d) pentru functia de profesor pentru invatamant prescolar si profesor pentru invatamant primar - absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic.

Ce sa intelegem prin "profilul pedagogic"?
Cred ca trebuie sa cereti (cerem) explicatii la MECI.

Asa cum scrie, eu inteleg ca este vb. despre cei care au terminat fac. de romana, mate, sport, psih. etc., fac. ce le da dreptul sa fie prof. Dar tb. precizari clare care sa vina la ISJ, sindicate, scoli, pt. ca altfel vom intampina greutati. Un invatator preda la ciclul primar intre 6 si 8 ore de lb. romana, 3-5 ore mate. Oare nu este normal sa fie incadrat prof. in inv. primar, la fel ca si cel care a terminat PIPP? Aceeasi situatie si la cei care au terminat alte fac. care ii ajuta in mod direct, nemijlocit in procesul educational de la inv. primar.

Cum aflati ceva, va rog sa ma anuntati!

Craciun fericit!

Clara

Mesaje : 11
Data de înscriere : 27/05/2009

Sus In jos

Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!! Empty Re: Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!!

Mesaj  liviumarianpop la data de Lun 28 Dec 2009 - 20:44

dupa anul nou o sa facem o adresa catre MECI
Ca in aceste zile sunt in concediu
An nou fericit
liviumarianpop
liviumarianpop
Admin

Mesaje : 1008
Data de înscriere : 29/11/2008
Varsta : 45
Localizare : Baia Mare Bucuresti

http://liviumarianpop.forumgratuit.ro

Sus In jos

Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!! Empty Re: Profesor in inv. primar ROG Raspuns!!!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum