Abuz in privinta numarului de elevi in clasa

In jos

Abuz in privinta numarului de elevi in clasa

Mesaj  boiangiu la data de Vin 26 Feb 2010 - 12:27

Conducerea Scolii Generale nr.11 din Buzau intentioneaza sa organizeze (la sugestia Inspectoratului Scolar ????) clasele a V-a cu o medie de 31,71 de elevi in clasa.
In conformitate cu Legea invatamantului, aticolul 158, aliniatul 1, litera c, "clasa din invatamantul gimnazial are in medie 25 de elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 30".
Verifica cineva daca se respecta legea? Cum este posibil ca la clasa a IV-a sa fie media de 28 de elevi in clasa, cand in Legea invatamantului scrie clar la articolul 158, aliniatul 1, litera b: "clasa din invatamantul primar are in medie 20 de elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 25"?
Oare directorii de scoli si functionarii din inspectoratele scolare sunt stapani pe unitatile de invatamant si pot face ce vor? Nu ii poate trage nimeni la raspundere?
Romania este stat de drept sau totul se face dupa ureche, la indicatiile pretioase ale unora, sau dupa bunul plac al altora?
Sindicatul FSLI (filiala Buzau) are cunostinta despre aceasta actiune?
Trebuie sa se astepe producerea efectelor (disponibilizarea de personal) ca sa se ia masuri?
Trebuie ca oamenii se se adreseze justitiei sau sa-si cautam dreptatea pe alte meleaguri (Strasburg, CEDO)?
Degeaba se lupta liderii sindicali de la Bucuresti cu guvernul, daca in teritoriu liderii sindicali se fac ca nu vad situatia, nu le pasa, sau pactizeaza cu autoritatile pentru incalcarea legilor din interese personale sau de grup.

Conf.dr.ing. Mihail BOIANGIU

boiangiu

Mesaje : 1
Data de înscriere : 26/02/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Abuz in privinta numarului de elevi in clasa

Mesaj  di_re_lo_2007 la data de Dum 28 Feb 2010 - 9:19

Anul trecut am propus 2 clase de a V-a, in mediul rural, pentru ca aveam 32 de elevi din care unul cu adaptare curriculara certificata de comisie. Cum nu au avut ce sa ne reduca, au redus o clasa de la aV-a si cadrele didactice lucreaza cu 32 de elevi. Ce sa mai spun ca nu a contat elevul cu adaptare curriculara certificata care in mod normal este numarat de 2 ori. Mai este o clasa cu 30 de elevi, la clasa a-VI-a. Sa tot faci calitate si invatamant centrat pe elev.

di_re_lo_2007

Mesaje : 12
Data de înscriere : 09/09/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum