PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

In jos

PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI  USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA) Empty PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

Mesaj  karina la data de Mier 10 Mar 2010 - 16:57

Stimate Domnule Liviu Pop,

Doresc sa va aduc in atentia dumneavoastra , ca reprezentat al cadrelor didactice la nivel de sindicat, o problema majora cu care se confrunta colegii nostri titulari , absolventi ai studiilor universitare la USH forme ID sau FR.
Acesti oameni detin o diploma cu toate insemnele legale si timbrul sec aplicat de Ministerul Educatiei.
Valabilitatea acestor acte nu a fost niciodata contestata pana in 2009 , motiv pt care s-a si operat in cartea de munca incadrarea corespunzatoare si plata la nivel de studii.
Anularea unei diplome nu se poate face decat de unitatea emitenta , in acest caz de USH sau de catre MECI in instanta unde ar trebui sa se dovedeasca in caz individual reaua intentie/ insalatorie a studentului care a aderat la acesta forma de invatamant.

Se discuta mereu despre promotiile care au finalizat studiile in 2008 sau 2009 si se invoca ca temei legal OG nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate si care specifica in art Art. 3 astfel:
(1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa.
Art. 4
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante.

Fara a fi “neglijate”………. si celelate promotii Id de la USH se confrunta cu un refuz categoric din partea directorilor de scoala sau inspector ai ISJ-urilor sau ISMB….culminand cu un raspuns “ nu recunoastem diploma USH”…
Intrebarile sunt urmatoarele?
In temeiul carui act normativ nu se recunosc aceste DIPLOME eliberate de insusi MINISTERUL EDUCATIEI?
Conform carui act normativ se opereaza in cartea de munca schimbarea incadrarii prin “nerecunoasterea” diplomei ( pana acum recunoscuta )?.. caci un refuz verbal sau o nota/comunicare scrisa de la ISJ/ISMB nu cred ca are valoare juridica pt un astfel de demers.

In data de 10 august 2009 citez din http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862950/Raportul-Spiru-Haret-despre-diplome-numai-de-bine/
Ministrul educaţiei a dat verdictul în cazul universităţii cu centre ilegale: desfiinţăm învăţământul la distanţă, la nevoie „lichidăm” USH. Diplomele de licenţă scapă nepătate.
Andronescu: nu i-am putut separa pe legali de ilegali

Aşadar, la o lună de la izbucnirea scandalului naţional „Spiru Haret”, concluziile raportului final, venit ca urmare a unui amplu control la universitatea particulară, nu conţin niciun cuvânt despre anularea diplomelor obţinute de mii de români după absolvirea unor specializări neacreditate.
„În urma controlului, am descoperit că cei de la «Spiru Haret» au o bază de date unică, în care nu se specifică formele de învăţământ pentru fiecare student în parte”, a precizat ministrul.
Cu alte cuvinte, reprezentanţii USH au fost „şmecheri”. Indiferent de cum vor evolua lucrurile - dacă USH se va conforma sau nu şi va respecta sau va contesta deciziile luate de MECI, care vor deveni efective printr-un document normativ ce va fi promovat în şedinţa de guvern de miercuri, 12 august - pecetea „legal” rămâne pe 91.000 de diplome de licenţă, eliberate la „Spiru” din 2003 până în 2008.
„Din păcate, răul a fost făcut şi nu mai poate fi reparat în totalitate. Rămâne ca, de acum înainte, să avem grijă să nu mai apără fenomene de tipul USH”, a comentat şi Ionuţ Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.


DE CE S-A PORNIT IARASI “VANATOAREA” DE ABSOLVENTI USH si mai ales in sistemul de invatamant?,.,… de ce se cer aduse la dosarul scolii toate copiile actelor de studiu - diplome/ foi matricole legalizatela notar ????

Va aduc la cunostinta ca acest fenomen numit USH a produs discriminari in randul oamenilor ( unii sunt incadrati conform studiilor Id neautorizate, neacreditate si mult trambitate ,iar altii nu…..ba mai mult - unii cu Lic. Pedag si Fac. USH ( specializare ID  ,dar cuprinsa in centralizatorul OMECT 3235 sunt incadrati institutori I si nu prof pt invatamantul primar….de unde se scoate forma aceasta ……lasa de gandit MUULT), unele ministere nu au pus problema acestor studii si nu si-au discreditat oamenii din subordine sub niciun fel.
Daca pt absolventii inscrisi in anul I in anul 2005 – 2008 s-a propus o “formula” de solutionare ….cum se poate solutiona problema celor care au absolvit anterior si sunt pe ciclul studiilor universitare de lunga durata ( incepand cu 2005 s-a intrat pe sistem Bologna I si Bologna II)…resustinerea licentei ar determina emiterea unei noi diplome in anul 201….. de ciclul I Bologna….oare e corect daca ei au 240 credite din start si dubla specializare ?)………….
Semnele de intrebare sunt MULTE si problemele cu siguranta nu se opresc aici deoarece urmeaza calendarul miscarii personalului didactic si in curand TITULARIZAREA si iarasi se va ridica problema celor de la USH.
Iata ce raspuns a primit o colega de la un avocat. Imi permit sa citez din raspunsul oferit si sper(am) ca si prin aportul dumneavoastra, a celor care pot face cunoscute problemele noastre sa se solutioneze definitiv aceasta stare contradictorie vizavi de absolventii / licentiatii USH.
Daca afirmatia dvs. "Am sunat la ministerul educatiei si cei de la juridic au spus ca nu ne recunosc diplomele pt. ca un principiu nul produce efecte nule" este integrala si exacta, atunci va trebui sa dati in judecata Ministerul Educatiei (prin reprezentantii sai legali), chiar si in penal, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor, dupa ce, in prealabil va veti asigura probele necesare. In acest sens, va trebui sa adresati cereri scrise (prin posta, cu confirmare de primire) catre Ministerul Educatiei, in care sa solicitati respectarea legii prin recunoasterea diplomelor legal emise, iar in caz contrar comunicarea explicita a motivelor si temeiurilor legale de nerecunoastere a acestora. Puteti indica in mod clar ca un act juridic emis legal nu poate fi anulat decat in instanta de judecata.
Pastrati toate probele scrise (atat cererile cat si raspunsurile), pentru a putea dovedi existenta intentiei (absolut necesare) pentru ca fapta sa intruneasca forma de vinovatie ceruta de lege pentru existenta infractiunii.
Pe de alta parte, afirmatia celor de la Directia juridica pe care am citat-o mai inainte din cele scrise de dvs., este cel putin ...abracadabranta si usor naucitoare!. Folosesc un termen total nejuridic in mod intentionat, deoarece si raspunsul ministerului (culmea, prin directia juridica :stunned, este asemanator! Personal, nu cunosc, ca fiind o cauza de nulitate sau anulabilitate a actelor juridice (cel putin din dreptul invatat de mine), "principiul" indicat de cei ce v-au raspuns. Cauzele mentionate, sunt foarte clare, iar in dreptul romanesc, ele nu pot fi constatate decat de instanta de judecata. O diploma de licenta este un act juridic complex, ce atesta atat un nivel de instruire, atestarea unui nivel al studiilor si al pregatirii, dar care da si nastere unor drepturi si obligatii ale subiectului activ ce detine diploma cat si ale unor subiecti pasivi care trebuie sa o recunoasca si sa nu impiedice exercitarea drepturilor ce decurg din detinerea acesteia Mai mult, statul ca subiect activ dar si pasiv, in acelasi timp, ar trebui sa fie prin reprezentantii sai (din care face parte si Ministerul Educatiei), cel mai temeinic aparator si garant al respectarii acestora


In speranta unui raspuns prompt va multumesc pentru atentia acordata!

karina

Mesaje : 3
Data de înscriere : 10/03/2010

Sus In jos

PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI  USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA) Empty Re: PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

Mesaj  sce76 la data de Mier 10 Mar 2010 - 17:57

Intru totul de acord!
Nemaipunand la socoteala ca in invatamant exista multi absolventi Spiru Haret, ID, TITULARIZATI IN INVATAMANT IN URMA UNUI CONCURS.
sce76
sce76

Mesaje : 20
Data de înscriere : 20/12/2009

Sus In jos

PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI  USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA) Empty Re: PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

Mesaj  sce76 la data de Mier 17 Mar 2010 - 6:40

Domnule Pop, nici o noutate despre absolventii S.Haret?
sce76
sce76

Mesaje : 20
Data de înscriere : 20/12/2009

Sus In jos

PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI  USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA) Empty Re: PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

Mesaj  karina la data de Joi 18 Mar 2010 - 21:52

Chiar nu se poate prezenta nicio opinie in legatura cu acest subiect? Suntem lasati exact in voia sortii sau mai bine zis a inspectoratelor care emit directive fara o baza legala?
Cu ce suntem vinovati cei care am absolvit USH si am primit o diploma pana acum recunoscuta de MECT , dar hulita dupa razboiul declansat de dna Andronescu?

Cum ne putem castiga dreptul ? Cine mai este in statul acesta protectorul drepturilor cetateanului roman? CHIAR ESTE NEVOIE SA ACTIONEZ IN JUDECATA INSPECTORATUL, MINISTERUL SI USH..pentru a se clarifica aceasta problema? Mi se pare jignitor ca eu, un salariat din invatamant care din resursele proprii si umile am dorit sa ma perfectionez constat cu stupoare ca ce are in "gradina" Ministerul Educatiei este partial putred.
VREAU SOLUTII...NU AMANARI!! Mi se pare ca totul se face cu un oarecare substrat politic, economic pt. ca nu imi explic de ce alte judete nu fac aceasta discriminare fata de absolventii USH , dar capitala DA..... si nu numai.....

karina

Mesaje : 3
Data de înscriere : 10/03/2010

Sus In jos

PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI  USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA) Empty Re: PROBLEME INCADRARE ABSOLVENTI USH - ID ( CU DIPLOMA EMISA)

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum