AMENDAMENTE LA LEGEA EDUCATIEI!

In jos

AMENDAMENTE LA LEGEA EDUCATIEI! Empty AMENDAMENTE LA LEGEA EDUCATIEI!

Mesaj  karina la data de Vin 19 Mar 2010 - 18:25

DOUA ARTICOLE DIN LEGEA EDUCATIEI SUNT IN CONTRADICTIE DETERMINAND ASTFEL DISCRIMINARE!!!!

Art. 218
(2) Cadrele didactice care ocupă funcţii de educatori/educatoare, institutori/institutoare, învăţători/învăţătoare, maistru-instructor, antrenor în baza finalizării studiilor medii pedagogice/postliceale sau a colegiilor universitare de institutori, au obligaţia ca în termen de cel mult 10 ani de la promulgarea prezentei legi să finalizeze studii universitare în profilul postului.

si
Art. 134
(4) Învătământul universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani, poate fi echivalat de către Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, printr/o metodologie specifică, pe baza ECTS, cu ciclul 1 de tip Bologna, care corespunde licentei universitare.[b]

Consider ca absolventii de colegiu universitar de institutori cu specializarea oricare ar fi ea institutor - inv . primar / prescolar, institutor - lb engleza, inst - - desen s.a.m.d. sa le fie recunoscuta diploma de absolvire ( CU CICLUL I BOLOGNA) PRIN PREZENTA LEGE ASA CUM ESTE STIPULAT LA ARTICOLUL 134.(4)

COLEGIUL UNIVERSITAR .......NU SUNT STUDII MEDII SI nu are ce cauta in enuntul art. Art. 218 (2)

Mi se pare inuman, nefiresc si discriminatoriu ca oricarui absolvent de colegiu sa ii fie recunoscute studiile cu ciclul I Bologna conform Art 134 aliniatul (4), dar celor cu colegiu de institutori NU....

DORESC ECHIVALAREA DIPLOMEI DE ABSOLVIRE A COLEGIULUI UNIV. DE INSTITUTORI CU CEA DE LICENTA BOLOGNIA I conform prezentei legi - art 134 (4)

Vechiul colegiu de institutori este actualul PIPP. Trebuie sa le fie recunoscute eforturile si dorinta de perfectionare si celor care au facut-o inainte de a se infiinta PIPP.

Va multumesc!

karina

Mesaje : 3
Data de înscriere : 10/03/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum