Demitere director - cum era legal sa se procedeze

In jos

Demitere director - cum era legal sa se procedeze Empty Demitere director - cum era legal sa se procedeze

Mesaj  di_re_lo_2007 la data de Dum 9 Mai 2010 - 21:31

Va prezint o situatie, poate ma lamuriti si pe mine daca este legal sau nu.
Contextul judetean: schimbarea unor directori pentru diverse motive: nu plac ochii, expira contractul de management.
Cazul real: Directorul unei scoli este schimbat deoarece contractul de management al directorului a expirat pe 2 mai a.c. si isj-ul nu a prelungit activitatea acelui director ci a numit un altul. Dar directorul schimbat afla de schimbare in momentul in care este numit, in sedinta CP organizata in regim de urgenta, noul director. Sedinta a avut loc pe data de 6 mai, decizia de numire a noului director e semnata pe 27 aprilie si acesta e numit de pe data de 1 mai. Directorul nou isi intra in drepturi de la data anuntarii deciziei, respectiv de la 6 mai, si nu de la data eliberarii deciziei , 27 aprilie, sau de la data numirii, 1 mai.
Am urmatoarele nelamuriri, poate ma dumireste cineva:
1. Directorul cu concurs/contract este demis inainte de termen sau nu? Daca poate actiona isj-ul in judecata pentru demitere abuziva?
2. Isj-ul era sau nu obligat sa anunte cu 15 zile inainte (preaviz) pe directorul in exercitiu ca ii expira contractul?
3. Isj-ul trebuia sa emita si un act de eliberare din functie si de trecere a catedra a directorului cu concurs/contract sau e de ajuns decizia de numire a celuilalt director si pentru primul director se subantelege ca este eliberat si trecut la catedra?
4. Daca e numit cineva de pe 1 mai dar este inscaunat pe 6 mai, in acest timp activitatea manageriala fiind exercitata de directorul cu concurs/contract cine primeste indemnizatia de conducere pentru perioada 1-6 mai?

Multumesc.

di_re_lo_2007

Mesaje : 12
Data de înscriere : 09/09/2009

Sus In jos

Demitere director - cum era legal sa se procedeze Empty Re: Demitere director - cum era legal sa se procedeze

Mesaj  licuta la data de Joi 13 Mai 2010 - 19:57

Va rog sa actionati in instanta, asa se fac multe abuziri. Cred ca e corect. Sigur se castiga in instanta.

licuta

Mesaje : 8
Data de înscriere : 10/02/2010

Sus In jos

Demitere director - cum era legal sa se procedeze Empty Re: Demitere director - cum era legal sa se procedeze

Mesaj  di_re_lo_2007 la data de Vin 14 Mai 2010 - 19:16

Daca asta ar fi singurul abuz as mai zice. Si pe cine sa actionez? Pe cei pe care puterea ii tine in brate, mai ales ca si-au facut treaba in campaniile electorale trecute, prezente si viitoare?

A doua nedreptate suferita de acelasi director: depune dosarul pentru gradatia de merit, se autoevalueaza corect cu 71 de puncte(fara inflorituri, fara mismasuri, fara sa adune de doua ori precum Ghita Pristanda steagurile). La evaluarea isj pierde 7 puncte, exact cat sa fie plasat sub linie, nu mai mult, ca sa nu bata la ochi. Acum vine marea nedreptate sau marele abuz: director care s-a autoevaluat cu 53 de puncte primeste cadou alte 35. Ca se mai scad punctajele e absolut normal si firesc, dar nu am auzit de cand sunt sa creasca un punctaj asa de tare cu 35 de puncte. In acest caz acel director ar trebui demis pentru incompetenta, daca nu e in stare sa-si numere cum trebuie punctele. Primul director (cel nedreptatit - poate fi nominalizat cu succes la categoria si "fbatut si cu banii luati") are un Arion finalizat (pe grila doar un punct), parteneriate judetene implementate, participari fizice la conferinte internationale, studii postuniversitare de management educational si multe multe altele. Celalalt nu are nimic din toate astea. Stiu sigur ca nu a lipit inca afise portocalii, asa cum bag mana in foc ca va face peste 2 ani.

di_re_lo_2007

Mesaje : 12
Data de înscriere : 09/09/2009

Sus In jos

Demitere director - cum era legal sa se procedeze Empty Re: Demitere director - cum era legal sa se procedeze

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum