salariu minim

In jos

salariu minim Empty salariu minim

Mesaj  carmen69 la data de Mar 31 Aug 2010 - 15:06

Domnule Pop, poate mă puteţi lămuri şi pe mine într-o privinţă.
Ştiu că salariul minim în mediul privat pentru meseriile ce necesită studii superioare este 1200 Ron (adică un patron nu te poate angaja jurist sau inginer dacă nu îţi trece acest salariu în contractul de muncă; nu îi înregistrează ITM-ul contractul). Aceasta se întâmplă de câţiva ani.
De ce statul român nu respectă acest salariu minim? Toţi profesorii debutanţi, cei cu definitivatul şi cu gradul II au acum, după tăierea de 25%, sub acest salariu. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alţi bugetari. Oare nu am putea să-i dăm în judecată ?
Nimeni nu pomeneşte nimic despre acest lucru. Peste tot la televizor se vorbeşte despre salariul minim din mediul privat, care este de 650 Ron. Cineva spunea că este foarte bine ca s-a tăiat salariul la bugetari şi că se vor apropia şi aceştia de minimul pe economie. Numai că acest minim se dă în mediul privat doar la cei care lucrează ca muncitori necalificaţi. De aici în sus există nişte trepte de salarizare, pe care patronii sunt obligaţi să le respecte. Mi se pare normal ca aceste trepte să se respecte şi pentru cei angajaţi la stat.

Vă mulţumesc !
Aştept un răspuns de la dumneavoastră!

carmen69

Mesaje : 3
Data de înscriere : 18/05/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum