salriu mediu pe unitate la nasterea unui copil

In jos

salriu mediu pe unitate la nasterea unui copil Empty salriu mediu pe unitate la nasterea unui copil

Mesaj  latzusca la data de Dum 19 Dec 2010 - 15:38

In urma cererii adresate scolii pt acordarea unui salar la nasterea unui copil mi s-a comunicat ca cererea a fost respinsa cf legii 330.Intradevar acest drept nu se mai acorda?

latzusca

Mesaje : 12
Data de înscriere : 30/03/2009

Sus In jos

salriu mediu pe unitate la nasterea unui copil Empty Re: salriu mediu pe unitate la nasterea unui copil

Mesaj  sce76 la data de Joi 23 Dec 2010 - 14:37

Iata motivarea cererii, daca actionezi in instanta:
Solicit acest drept in baza urmatoarelor articole de legi:

art.51 lit.C din CCMN : In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
....
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;


Art. 238.
(1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.

Art. 247.
In cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior

Mai mult, daca prevederi care reglementeaza o situatie exista si in Codul muncii si in CCMUN, se aplica prevederea mai favorabila salariatului.

-
- art.241 alin.1 lit.d C.mun. :
Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
......
d) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv
Chiar daca legea 118/2010 prevede ca:
Art. 1
(1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale,(…) se diminueaza cu 25%,
Nu se specifica in mod explicit decat neacordarea primelor/indemnizatiilor la iesirea la pensie,trecerea in rezerva, etc.
-
- Art.55 alin.4 lit.a din Codul fiscal prevede ca, următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, ....,
- Acestea nefacand obiectul legii 330/2009, care reglementeaza drepturile salariale.
.


Drept pentru care, va rog sa analizati cererea mea si sa-mi raspundeti in scris, in termen legal, in calitate de angajator, pentru ca raspunsul dv. sa constituie proba in instanta.
sce76
sce76

Mesaje : 20
Data de înscriere : 20/12/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum