grade didactice valabile

In jos

grade didactice valabile Empty grade didactice valabile

Mesaj  karpop la data de Mar 18 Oct 2011 - 16:53

Buna ziua!
Sunt profesor gradul I pe tehnic, am 2 masterate, unul in Management educational si unul in Lingvistica si acum termin a doua facultate Engleza-Franceza.
Legea veche si cea noua spune ca gradele didactice se pastreaza pentru toate specializarile ulterioare, ceea ce se si verifica fiindca sunt foarte multe educatoare, maistri etc care au avut grade didactice si ulterior au terminat o alta facultate si acum predau pe gradul respectiv.
Masteratul didactic de 2 ani care inlocuieste modulul pedagogic actual, se face pentru ca profesorul sa aiba dreptul sa predea in invatamant, sa se inscrie la def etc.
Devreme ce eu am deja gradul I, care, conform legii se pastreaza (o fi, n-o fi corect, nu stiu, dar legea asa STIPULEAZA), am voie sa predau limbi straine cand termin facultatea, pe gradul I?
Dupa 25 de ani de cariera cred ca am dobandit numeroase competente informale, formale si nonformale in domeniu.
Ca mi s-a spus ca nu am modulul pedagogic...!!!
Pai ce modul, devreme ce acum 25 de ani, la tehnic nu s-a cerut ca o conditie pentru a te inscrie la def si grade si noi am dat pedagogie examene foarte serioase in anii 91-95 pe la def, gradul II si I.
Am deja o facultate de 5 ani, 2 masterate (cel de management educational include si module de pedagogie, politici educationale etc.).
Am intrebat si pe didactic si nimeni nu stie!
Mi se pare o exagerare sa mai fiu obligata sa mai fac si un master didactic de 2 ani!!! (al treilea masterat!!!) daca vreau sa predau limbi.
Multumesc!

karpop

Mesaje : 2
Data de înscriere : 18/10/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum