Asociatia Invatatorilor
4 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Asociatia Invatatorilor
Buna seara! As dori sa ma inscriu in ASOCIATIA INVATATORILOR. Cum sa procedez?
ionela_laura- Admin
Data de înscriere : 08/05/2009
Varsta : 49
Localizare : Roman, jud. Neamt
Re: Asociatia Invatatorilor
In judetul Neamt.
ionela_laura- Admin
Multumesc pentru raspuns! Mult succes in tot ce faceti!
ionela_laura- Admin
mare atentie ca se doreste de catre domnul DOLHA inscrierea in sindicat a acestei asociatii.
Nu stiu daca Statutul spune asa ceva sau ati hotarat dvs
Nu stiu daca Statutul spune asa ceva sau ati hotarat dvs
Adica inscrierea in asociatie sa fie conditionata de inscrierea in sindicatul asociatiei? Asociatia are un sindicat al ei sau am inteles eu grasit?
ionela_laura- Admin
eu sunt inscrisa in sindicatul liber
ionela_laura- Admin
am inteles ca doreste sa infiinteze un sindicat cu toti membrii asociatiei.
dar nu vreau sa comentez divizarea
dar nu vreau sa comentez divizarea
Nu mai stiu ce sa zic ... Eu doresc sa ma inscriu in asociatie doar pentru a avea ocazia de a participa la diverse activitati (simpozioane, congrese, concursuri) ... Daca e vorba de conditii in ceea ce priveste aderarea la un sindicat sau altul, atunci ... nu stiu ce sa cred. Consider ca trebuie sa am libertatea de a alege EU din ce sindicat fac parte, nu sa mi se puna conditii in legatura cu acest lucru. Dumneavoastra ce parere aveti?
ionela_laura- Admin
sunt de acord cu dvs
Acele simpozione, etc sunt organizate si de catre federatiiile sindicale precum si de sindicatele judetene
trebuie doar implicare si dorinta
Acele simpozione, etc sunt organizate si de catre federatiiile sindicale precum si de sindicatele judetene
trebuie doar implicare si dorinta
Eu particip constant la activitati postate pe www.didactic.ro, din calendarul ISJ, din calendarul scolii, dar de cele initiate de sindicat, cum sa aflu daca in scoala noastra liderul nu prea e interesat sa ne anunte cand se desfasoara astfel de activitati?...
ionela_laura- Admin
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSURI! DORINTA DE IMPLICARE ESTE ASA CA NU-MI RAMANE DECAT SA AM PUTERE DE LUCRU.
ionela_laura- Admin
lobby pt ciclul primar
D-le Pop, nu sunteti corect fata de cei din inv primar. Agiro este o asociatie care, abia, acum, prinde aripi si incearca o imbunatatire a salarizarii pt acest ciclu de inv. Noi, cei din primar, am fost o vesnica Cenusareasa a sindicatelor, cotizanti tacuti si disciplinati, iar acum, cand incercam sa ne croim si noi un drum mai bun in loc sa avem sprijinul dv, adica sa semneze si FSLI-ul n protocol cu Agiro si sa faca lobby in parlament si pt ceilalti inv cu studii superioare, altele decat PIPP. Noi, invatatorii, asteptam un semnal vizibil al implicarii dv in problematica noastra.
store- Mesaje : 31
Data de înscriere : 28/03/2009
sunteti , din punctul meu de vedere, intr-o eroare. In primul rand nu consoder pe nimeni cenusareasa miscarii sindicale si cred ca ori de cate ori am avut ocazia am incercat sprijinirea breslei dvs. O sa incep cu indemnixatia de dirigentie, o sa continui cu functia de institutor si o sa termin cu plata celor doua ora( fara a fi efectuate) pentru cei cu gradul I si peste 25 de ani vechime.
Nu mai vreau sa reamintesc si implicarea in introducerea absolventilor PIPP in statut. Demersurile continua pe aceasta tema. Protocol cu Agiro se semneaza si sper sa imbunatateasca activitatea departamentului inv primar si preprimar din cadrul FSLI. Ceea ce mi-a creat un semn de intrebare a fost infirmatia( care se pare ca este falsa) ca AGIRO se transforma in sindicat sub umbrela anumitei federatii. Insa se pare ca lucrurile intra in normal.
Nu mai vreau sa reamintesc si implicarea in introducerea absolventilor PIPP in statut. Demersurile continua pe aceasta tema. Protocol cu Agiro se semneaza si sper sa imbunatateasca activitatea departamentului inv primar si preprimar din cadrul FSLI. Ceea ce mi-a creat un semn de intrebare a fost infirmatia( care se pare ca este falsa) ca AGIRO se transforma in sindicat sub umbrela anumitei federatii. Insa se pare ca lucrurile intra in normal.
Eu n-am spus ca dv ne-ati considerat sau nu un fel de Cenusareasa ... ci, noi, cei din primar ne simtim asa pt ca pozitionarea noastra in grila de salarizare, in functie de studii, apropo ... majoritatea dintre noi suntem licentiati, nu este corecta si n-am observat o interventie a sindicatelor "in forta" in sensul dorit de noi. Daca se poate sa aveti niste interventii concrete pt toti inv cu studii superioare, acum cand oug 40 se afla, inca, in comisia de inv si se mai poate veni cu amendamente favorabile incadrarii noastre ca profesor. Astept cu nerabdare un raspuns pozitiv!!!
o sa fiu acolo in 19 mai
nu o sa sustin decat ceea ce am discutat in CDS de la MECI
nu pot fi duplicitar ca si alte federatii doar pentru ca asa vreti dvs
nu o sa sustin decat ceea ce am discutat in CDS de la MECI
nu pot fi duplicitar ca si alte federatii doar pentru ca asa vreti dvs
Sa inteleg ... deci ... ca-i veti reprezenta la aceasta intalnire doar pe cei despre care-mi povesteati ca ati discutat in CDS al MECI??? Noi, ceilalti, nu meritam , nu cotizam la fel, avem un IQ mai mic decat altii??? este de-a dreptul nedreapta pozitia dv. Asteptam un altfel de raspuns si atitudine. Se confirma, de fapt, inca o data, ca sindicatele nu ne agreeaza pe cei din primar. Dezamagire totala!!!
??????????
nu inteleg care e problema va rog sa imi spuneti ce nu e in regula.
Si nu cred ca puteti spune despre sindicate, care au castigat plata cu ora pentru 2 ore neefectuate l ainv educ peste 25 de ani vechime, precum si diregebbtia de 10% , CA NU VA REPREzinta
chiar nu inteleg
nu inteleg care e problema va rog sa imi spuneti ce nu e in regula.
Si nu cred ca puteti spune despre sindicate, care au castigat plata cu ora pentru 2 ore neefectuate l ainv educ peste 25 de ani vechime, precum si diregebbtia de 10% , CA NU VA REPREzinta
chiar nu inteleg
Problema mea si a multor colegi din primar este discriminarea care se face la salarizarea noastra, desi avem studii superioare, altele decat PIPP, nu suntem asimilati decat ca institutori. Ad vrea sa intelegeti ca vrem o implicare mai mare a sindicatului dv in amendamentele care se mai pot aduce oug 40, astfel incat inv cu studii superioare, altele decat pipp, sa fie inadrati tot ca profesori. Si ... o alta rugaminte ... poate reusiti sa-i convingeti pe liderii cei mari din sindicate ca munca la inv primar nu este cu nimic mai usoara si mai simpla ca cea de la alte cicluri de inv. Stim si noi, in teritoriu, ca liderii de la Bucuresti nu agreeaza, ei insisi, asimilarea noastra ca profesori si ... atunci poate intelegeti de am sps ca este o mare dezamagire la primar.
sunt de acord cu dumneavoastra
Transmit mesajul dumneavoastra si prin prezenta mea printre ei
TInem legatura
Transmit mesajul dumneavoastra si prin prezenta mea printre ei
TInem legatura
Va multmesc pt intelegere, dar indraznesc sa va rog sa faceti mai mult decat sa le transmiteti prin prezenta dv, mai clar spus ... va rugam sa incercati putina influenta asupra liderilor de la Bucuresti in ceea ce ne priveste pe noi cei din primar. Mi se pare umilitor sa ma tanguiesc virtual doar pt a primi o recunoatere baneasca cf studiilor. In toate tarile civilizate nu exista discriminarea care se face in sist romanesc intre primar si celelalte cicluri. Am avut privilegiul sa traiesc si-n SUA timp de 8 luni cu o bursa pe scholar psihology si am vazut si sist american dinauntrul lui. Salarizarea se face uniform in tot sist de inv preuniversitar. Acolo exista doar termenul de teacher, indiferent de ciclul de inv. De ce atunci cand apareti public la diverse tv nu soptiti o vorba despre ciclul primar? Suntem 80 000 de oameni la nivelul tarii ... deci cred ca meritam o atentie mai serioasa si materializata in niste amendamente favorabile noua la oug 40. Faceti un lobby mai consistent la parlament!!!
Deci ... sa inteleg .... ca sansele noastre de a fi luati in seama la stabilirea unor noi grile de salarizare sunt "sublime, dar lipsesc cu desavarsire" ...
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Asociatia Invatatorilor
» PROBLEMA REDUCERII NORMEI EDUCATORILOR, INVATATORILOR SI INSTITUTORILOR, DIN NOU IN ACTUALITATE
» PROBLEMA REDUCERII NORMEI EDUCATORILOR, INVATATORILOR SI INSTITUTORILOR, DIN NOU IN ACTUALITATE
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum