LIVIU MARIAN POP
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Salarizare și reducerea cheltuielilor - disponibilizari și umilințe?

In jos

Salarizare și reducerea cheltuielilor - disponibilizari și umilințe? Empty Salarizare și reducerea cheltuielilor - disponibilizari și umilințe?

Mesaj  Felix Sam 29 Aug 2009 - 17:32

Domnule Pop,
In primul rând, vă felicit pentru atitudinea dv. și pentru responsabilitatea de care dați dovadă. Pentru că sunteți printre puținii care sunt dispuși să mențină constant legătura cu profesorii din teritoriu, vă rog să nu uitați că FSLI reprezintă 2/3 din totalul bugetarilor din învățământ, ceea ce înseamnă o imensă datorie față de fiecare din cei 190.000 de membri care vă susțin. Învățământul reprezintă 29,5% din bugetari, cei din justiție doar 1,3%, funcționarii publici 9,8% . Și totuși toți obțin drepturi, fie și în instanță. Paradoxal, majoritatea este ignorată, tocmai pentru că efortul bugetar pentru o salarizare decentă ar fi mai mare – o „dramă pe care va trebui să o trăiască fiecare profesor”, așa cum spunea un politician la o dezbatere TV. Dar, pentru că speranța moare ultima, poate că veți găsi resursele pentru a impune și voința a 300.000 de oameni.
Am câteva întrebări referitoare la salarizarea unitară și la reducerea cheltuielilor, pasată de dl. Ministru Pogea ordonatorilor de credite, adică MECI, ISJ-uri și școli. Probabil că fiecare va pasa responsabilitatea reducerii cu 15 % a cheltuielilor pe scară ierarhică, așa cum s-a produs și cu personalul nedidactic/ didactic auxiliar. Și aproape sigur se va ajunge la disponibilizări pe baza preferințelor, vrajbă și haos.
1. Conform unei anchete jurnalistice, ce poate fi accesată la http://2008.informatia.ro/News-article-sid-238781.phtml, există în sistemul de învățământ de stat 5000 profesori universitari, cu salarii imense, obținute din 2004. Articolul se încheie astfel: “Concluzia, amara pentru dascalii obişnuiţi, dar dulce pentru profesorii universitari, este că aceştia din urmă reprezintă casta privilegiată a sistemului bugetar românesc.” , datele prezentate dovedind că, la nivelul anului 2006, aceștia aveau un salariu lunar de 80 milioane lei, care a mai crescut între timp. NU AR FI NORMAL CA AICI SĂ SE REDUCĂ CHELTUIELILE CU SALARIILE? Nu în cazul unui profesor din preuniversitar, umilit și desconsiderat de 20 de ani încoace!!!
2. Ce credeți de acțiunea profesorilor din Galați, care s-au adresat instanței pentru aplicarea legilor salariale în vigoare dar ignorate?
3. Ce măsuri se prevăd pentru începutul anului școlar? Ne plecăm din nou capul, asumându-ne vina lașității și neputinței, atât în ce privește Reforma educației, cât și salarizarea? Cum mai putem educa pe alții despre valorile democrației, despre drepturi și obligații, despre respectul legii, demnitate, integritate și spirit civic când nu suntem în stare să ne afirmăm propriile convingeri și să ne cerem drepturile conform legilor moralei și democrației? Știm toți că la începutul lunii iunie ați dispus suspendarea conflictului de muncă în schimbul unei grile unitare în care să ne situăm în partea superioară a ierarhiei. Era o promisiune a guvernanților către dv., dar și promisiunea dv. către membrii de sindicat – de fapt, o măsură ce ține de NORMALITATE, deși e greu azi să mai visezi la normalitate. Smile

Felix

Mesaje : 10
Data de înscriere : 29/08/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum